Skip to content

Priopćenje o završetku natječaja za originalni tekst monodrame

Zvanično je zatvoren natječaj za originalni tekst monodrame objavljen u okviru pripremnih aktivnosti 1. Regionalnog festivala monodrame “InBox” koji će biti održan u Travniku- Nova Bila, u periodu od 16.09.2021. do 19.09.2021. u organizaciji JU Hrvatski kulturni centar Travnik – Nova Bila i Kazališta mladih „Korifej”.

Na natječaj za originalni tekst monodrame je pristiglo ukupno 51 monodrama autora iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Srbije. O monodrami koja će biti producirana do sljedećeg izdanja festivala, a čiji autor će biti nagrađen novčanom nagradom od 1000.00 KM, odlučit će bosanskohercegovački pisac Josip Mlakić kao predsjednik žirija, te dramaturg Dragan Komadina (BiH) i dramaturginja Maja Simonović (Crna Gora).

“Izuzetno smo sretni što se ovako velik broj autora i autorica odazvao na natječaj. To pokazuje koliki potencijal naš region ima u smislu razvoja novih dramskih djela, ali i potvrđuje činjenicu da je neophodno stvaranje novog prostora za prezentaciju i izvedbu tih djela što i jeste osnovni cilj festivala InBox. Potvrđuje i to kako je naša inicijativa da pokrenemo jedan ovako veliki festival opravdana i  potrebna baš u manjim sredinama kojima treba ovakvih događaji.”- izjavila je Anela Križanac, direktorica festivala i dodala da festivalski tim nestrpljivo iščekuje informaciju o pobjedniku natječaja kojeg će ugostiti u rujnu na dodjeli nagrada u okviru festivala.

Regionalni festival monodrame „InBox” je manifestacija natjecateljskog karaktera koja se organizira sa ciljem popularizacije monodrame kao oblika scenskog stvaralaštva i afirmiranja BiH i regionalnih akademskih glumaca, dramaturga i redatelja.

Prvo izdanje festivala podržava Ministarstvo Civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo kulture i sporta,  Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti , Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB/SBK, Vlada KSB/SBK i Općina Travnik, te poduzeća NoBil, Infokod, Vir, FTM, Udruženje poslodavaca FBiH…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)